top of page
Bentley-Flying-Spur-Hybrid-01-wide.jpg

Bentley Flying
Spur Hybrid

En blå sedan från 2022, enligt Transportstyrelsen.
Stoppa pressarna. Den är betydligt mycket mer än så.

Det är dags för Bentley att helt elektrifiera sin modellserie och Flying Spur Hybrid är en av de första modellerna att få ta ett av stegen i den processen genom att bli tillverkarens andra hybrid. För en sann bilentusiast innebär detta förmodligen en förlust av själ och en förändring av varumärkets identitet. Tar en hybrid drivlina bort skönheten och den oöverträffade elegansen hos en Bentley?

Spoiler: Det gör det inte. Flying Spur Hybrid kombinerar varumärkets lyxstandard med avancerad hybridteknik, men lyckas ändå behålla Bentley-auran, med endast mindre motgångar.

Bentley Flying Spur Hybrid-09.jpg

Inte mycket på exteriören avslöjar att den här bilen är en Hybrid, ett par emblem och ett extra "bränslelock", det är i stort sett det. Utöver det ser den precis ut som V8-versionen av bilen.

Det här exemplet är konfigurerat i en fantastisk blå färg över en ljus interiör som passar bra med alla kromdetaljer på exteriören samt de 10-ekrade 22-tumsfälgarna.

Flying Spur-serien kan beställas i ett flertal färgkombinationer både för exteriören och interiören. I sann Bentley-anda kan man få sin egna bil att sticka ut ur mängden.

När den hybrida drivlinan nu har äntrat scenen har V8- eller V12-motorerna bytts ut med en elmotor och en 2,9 liters V6. Dock är förändringen i prestanda inte lika marginell som skillnaden i cylindrar. Bilen är bara 50 kilo tyngre än V8-versionen, men lyckas ändå göra 0-100 km/h på nästan samma tid, vilket är blixtsnabba 4,1 sekunder.

En ännu tystare och mjukare åktur med låg bränsleförbrukning är en stark säljpunkt för denna bil, och det faktum att den fortfarande beter sig som en riktig Bentley på vägarna trots sin storlek och vikt visar att biltillverkaren har koll på vad dem gör.

Bentley Flying Spur Hybrid-08.jpg
Bentley-Flying-Spur-Hybrid-06.jpg

Flying Spur Hybrid har en rejäl prislapp, men lyckas motivera den genom att behålla sin ursprungliga icke-hybriddesign och sist men inte minst - dess nivå av lyx som är förknippad med varumärket från den historiska brittiska biltillverkaren.

Den sömlösa övergången mellan elmotorn och V6-motorn garanterar en elegant körupplevelse. Om man skulle stoppat i öronproppar skulle man kunna tro att det sitter en mycket större motor under huven när du accelererar och tar dig an vägarna. Ja, ljudet är inget att nämna i jämförelse med Bentleys V8:or eller vrålande V12:or, det är den största kompromissen med denna bil, vilket för vissa kanske inte är lika viktigt och för vissa möjligen en avgörande faktor.

 

Bilen erbjuder också ett e-läge som gör att den kan ta sig fram helt tyst, men inte så långt - endast 40 km. Men som med alla andra hybrider får du självklart en fantastisk kombinerad räckvidd med bilens förbränningsmotor när du kör i hybridläget.

Bentley Flying Spur Hybrid-23.jpg

Interiören visar Bentley's fantastiska hantverk och uppmärksamhet på detaljer överallt där du tittar och rör vid. Lyxiga material, inklusive fantastiska träpaneler, handsydd läderklädsel och glänsande aluminiumdetaljer, är varför Bentley är en av de bästa tillverkarna när det gäller lyxiga interiörer.

Små detaljer som kuddarna för nackstöden, den analoga klockan och till och med doften av interiörens material är något som man sent kommer glömma.

En enastående körupplevelse utlovas och bilen misslyckas inte med att leva upp till det, oavsett om du navigerar bland stadstrafiken, betar av kilometer på öppna motorvägar eller tar dig an kurviga landsvägar, tillåter Flying Spur Hybrid dig att pusha den oavsett bilens vikt och storlek.

En mängd olika inställningar låter dig styra körlägen och hitta den perfekta balansen mellan fjädring och kraftfördelning.

Bentley Flying Spur Hybrid-24.jpg
Bentley Flying Spur Hybrid-15.jpg

Vi vet med säkerhet att framtiden för varumärket är en helt elektrisk modellserie, och för att komma dit är hybrider en stor del av processen, även om Bentayga var först. Bentley var inte blyga med detta när Flying Spur stod på tur, en bil som har satt många standarder för lyx-sedaner, men de höll övergången ganska subtil designmässigt.

Denna bil representerar fortfarande den enastående lyxen som Bentley andas, men visar sitt engagemang för miljömedvetenhet och varumärkets framtid.

bottom of page